Home » ATP » #EuropeanOpen round-up dag 8: Frans feestje in het dubbelspel, Edmund zegeviert in enkelspel na nagelbijter

#EuropeanOpen round-up dag 8: Frans feestje in het dubbelspel, Edmund zegeviert in enkelspel na nagelbijter

#EuropeanOpen round-up dag 8: Frans feestje in het dubbelspel, Edmund zegeviert in enkelspel na nagelbijter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag acht van de European Open (België, € 686 080) oftewel de absolute apotheose met de dubbel- en enkelfinale. Nicolas Mahut (ATP D-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-26) in het dubbelspel en Kyle Edmund (ATP-15) in het enkelspel waren de laureaten van dienst.

Franse reekshoofden triomferen

Het publiek in de Lotto Arena werd opgewarmd met een mooie dubbelfinale. Marcelo Demoliner (ATP D-67) en Santiago Gonzalez (ATP D-54), die in de eerste ronde nog te sterk waren voor Ruben Bemelmans (ATP D-377) en Joris De Loore (ATP-283), namen het op tegen Mahut en Roger-Vasselin.

Aanvankelijk waren de serveerders baas en was het wachten tot het negende game voor een breakkans. De Franse tweede reekshoofden grepen meteen hun mogelijkheid en haalden de eerste set binnen met 6-4. Ook in het tweede bedrijf waren breakkansen schaars. Demoliner en Gonzalez versierden één mogelijkheid in het achtste game, maar Mahut en Roger-Vasselin hielden stand waarna ze in het elfde spel zelf genadeloos toesloegen. Na 1 uur en 16 minuten stond er 4-6 en 5-7 op het bord.

Het is voor Mahut en Roger-Vasselin hun zesde ATP-titel samen. Roger-Vasselin was twee jaar gelden al eens de beste in Antwerpen. Aan de zijde van Daniel Nestor (ATP D-222) versloegen ze in de finale Pierre Hugues Herbert (ATP D-19) en… Mahut.

Edmund verpest Frans feestje

Geen volledig Frans feestje, want dat werd verstoord door Edmund. Het Britse eerste reekshoofd begon nochtans niet goed aan zijn finale tegen Monfils. Hij maakte te veel fouten en zag de eerste set aan zich voorbijgaan, 3-6. De 23-jarige Edmund vocht weliswaar terug en zorgde alsnog voor een zinderende partij. Hij trok de stand weer gelijk in een tiebreak en in een onwaarschijnlijke nagelbijter haalde hij ook de derde en beslissende set binnen.

Geen achtste ATP-titel voor Monfils dus, wel een eerste voor de talentvolle Brit. Op de wereldranglijst klimt Edmund opnieuw naar plaats 14, een evenaring van zijn hoogste notering ooit. Monfils prijkt morgen op plaats 33 (+5).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws