Home » Grand Slam » Roland Garros » Ex-finaliste Roland Garros en finaliste US Open moeten meteen inpakken

Ex-finaliste Roland Garros en finaliste US Open moeten meteen inpakken

Ex-finaliste Roland Garros en finaliste US Open moeten meteen inpakken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat er al enkele grote namen in het mannentoernooi sneuvelde (zie hier en hier), is ook het vrouwentoernooi van Roland Garros niet gespaard gebleven van bekenden die meteen moeten inpakken. Op dag 2 sneuvelde zowel een ex-finaliste van de gravel Grand Slam als de finaliste van de US Open van vorig jaar. Roland Garros is zo meteen reekshoofden zeven en zestien kwijt.

Het is moeilijk te bepalen wie van de twee nu de grootste verrassing is, maar feit blijft dat er twee Italiaanse vrouwen uit het toernooi liggen en dat het niet de minste namen zijn. Gravelbijtster Sara Errani (WTA-18) stond in 2012 nog in de finale en kon ook daarna nog knappe resultaten laten optekenen. In 2013 was er een halve finale en zowel in 2014 als vorig jaar in 2015 was ze bij de beste acht. Dit jaar liep het echter even anders. Tegen de Bulgaarse Tsvetlana Pironkova (WTA-102) – vooral gekend door haar uitstekende prestaties op het heilige gras van Wimbledon – kwam ze eigenlijk nooit echt in het stuk voor. Na 3-6 en 2-6 werd ze met redelijke zware cijfers naar huis gestuurd.

Ook de finaliste van de US Open van 2015 werd naar de uitgang verwezen. Landgenote en lange tijd dubbelpartner van Errani Roberta Vinci (WTA-7) bleek niet opgewassen tegen Kateryna Bondarenko (WTA-65). Hoewel Vinci in veertien deelnames nog maar slechts drie keer voorbij de eerste ronde geraakte, komt deze nederlaag toch als een verrassing. De cijfers, 1-6 en 3-6, waren echter duidelijk en dus kan ook Vinci haar hoop op een goede prestatie in Parijs opbergen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws