Home » ATP » Ex-nummer 1 van de wereld: “Djokovic wordt groter dan Federer”

Ex-nummer 1 van de wereld: “Djokovic wordt groter dan Federer”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic wil er alles aan doen om enkele records van Roger Federer te breken. Volgens zijn landgenote en voormalig kampioene (én publiekslieveling) Ana Ivanovic zal hem dat lukken ook.

Midden mei verklaarde Djokovic nog dat hij vol voor het grandslamrecord van Federer gaat. “Ik heb altijd veel vertrouwen gehad. Ik ben nog niet klaar met deze sport, ik heb nog zaken te volbrengen”, klonk het toen.

Ivanovic, die in 2008 Roland Garros op haar naam schreef, is er alvast van overtuigd dat Djokovic zal slagen. “Wat Djokovic tot dusver heeft bereikt is echt ongelofelijk”, vertelde ze in een interview met Eurosport. “Hij heeft nog enkele jaren te gaan en maakt veel kans om de grootste ooit te worden.”

Hechte vriendschap

De Servische verklapte ook dat ze vroeger goed bevriend was met haar landgenoot. “We hadden een hechte vriendschap, maar na verloop van tijd zijn we elk onze eigen weg gegaan.”

Ivanovic is 32 en hing in 2016 haar racket aan de haak. Ze won vijftien grote toernooien en was twaalf weken de nummer 1 van de wereld.

Ana Ivanovic - © Jimmie48 Tennis Photography
Ana Ivanovic – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS