Home » Xtra » Ex-top 40 speelster Laurence Courtois coacht Magali Kempen

Ex-top 40 speelster Laurence Courtois coacht Magali Kempen

Ex-top 40 speelster Laurence Courtois coacht Magali Kempen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ex-proftennister Laurence Courtois is al één jaar lang in alle stilte de vaste coach van Magali Kempen (WTA-1 065). “Ik heb er altijd van gedroomd om een speelster van heel dichtbij te kunnen begeleiden en Magali heeft heel wat potentieel”, vertelt Courtois in primeur aan Tennisplaza België.

Magali Kempen - © magalikempen.be
Magali Kempen – © magalikempen.be

De zestienjarige Kempen bereikte deze week haar hoogste ranking tot dusver in het enkelspel (1 065) en is al geruime tijd een vaste waarde in de top 500 van het dubbelspel. “Zij heeft alle kwaliteiten om een mooie carrière uit te bouwen”, weet haar vaste coach Courtois. “Ik geloof in haar kunnen en wil haar op een professionele manier naar een hoger niveau tillen. Daar wrong het schoentje in het verleden bij haar.” De gewezen Belgische Fed Cup-kampioene traint al sinds oktober 2013 met Kempen en wil met haar poulain naar eigen zeggen “progressief werken.” Volgens Courtois had Kempen heel wat mentale en fysieke achterstand opgelopen. “Nu zit ik met haar aan zestig procent van haar trainingsmogelijkheden en toch zie ik al enorme vooruitgang. Stilaan moeten we opbouwen naar de honderd, maar we moeten voorzichtig zijn en de belasting van het lichaam stapsgewijs omhoog trekken.”

Kempen is niet de eerste speelster die Courtois onder haar hoede neemt. Met haar project Tennisdream begeleidt ze al enkele jaren beloftevolle jonge spelers en speelsters. “Na mijn tennispensioen in 2002 heb ik er altijd van gedroomd om coach te worden. Waarom ik zo lang gewacht heb? Enerzijds moest ik eerst een diploma Trainer A behalen. Ik wou de nodige bagage vooraleer ik aan de slag zou gaan. Nog belangrijker is dat je volgens mij onmogelijk degelijke coaching kan geven als je er net zelf een carrière als tennisser hebt opzitten. De focus ligt als speler de hele tijd op jezelf.” Courtois benadrukt dat zelfreflectie noodzakelijk is als coach. “Pas wanneer je lessen uit je eigen carrière hebt getrokken, kan je aan de slag als coach.”

Courtois begeleidt Kempen zo veel mogelijk op toernooien in het binnen- en buitenland. “Het nadeel is dat ik een gezin heb en verschillende projecten heb lopen waar veel tijd en werk in kruipt. Daarom werk ik samen met andere partijen om Magali de nodige continue begeleiding aan te bieden.”

Volgende maand evalueren Kempen en Courtois hun samenwerking.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws