Home » Tennis Europe » EXCLUSIEF – Clijsters bezoekt spontaan Knokke Zoute Junior Roller Open

EXCLUSIEF – Clijsters bezoekt spontaan Knokke Zoute Junior Roller Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Begin april vond in Knokke de Knokke Zoute Junior Roller Open plaats, een toernooi voor jonge rolstoeltennissers in de categorie ITF Junior Series. Ook Kim Clijsters ging een kijkje nemen, net als Tennisplaza dat enkele exclusieve foto’s maakte.

“Enkele weken eerder had ik een opendeurdag rond rolstoeltennis georganiseerd op de Kim Clijsters Academy”, vertelt toernooidirecteur Christophe Verhaeghe aan Tennisplaza. “Dat was een groot succes want Kim heeft toen beslist om vanaf dan ook rolstoeltennis aan te bieden op haar academie en is op ons toernooi in Knokke spontaan langsgekomen. De kinderen vonden dit natuurlijk fantastisch.”

Toernooi schitterend verlopen

De Knokke Zoute Junior Roller Open kan jaarlijks op heel wat interesse van binnen- en buitenlandse junioren rekenen. “Ook dit jaar is alles schitterend verlopen”, klinkt Verhaeghe enthousiast, “we hadden spelers uit Amerika, Rusland, Nederland, Frankrijk en nog enkele landen.”

“Op zaterdag was er een players party op het strand en we hadden geluk want het was prachtig weer.”

“Vooral voor de Amerikaanse winnares Joanna Nieh was de reis naar ons land een groot succes. Voor het toernooi stond ze op de elfde plaats op de wereldranglijst, nu is ze vijfde.”

Bij de jongens ging de zege naar de 14-jarige Nederlander Maarten Ter Hofte (ITF Wheelchair Boys-16). Vorig jaar won Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Boys-1) het toernooi.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden