Home » Grand Slam » Roland Garros » EXCLUSIEF: Clijsters blikt vooruit op Roland Garros

EXCLUSIEF: Clijsters blikt vooruit op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kan David Goffin (ATP-13) nog eens stunten op Roland Garros? Wat doen Yanina Wickmayer (WTA-52) en Kirsten Flipkens (WTA-58)? En krijgen deze drie Belgen het gezelschap van andere landgenoten uit de kwalificaties? Veel vragen die we voorlegden aan gewezen finaliste Kim Clijsters. Exclusief voor Tennisplaza België blikt zij vooruit op de tweede Grand Slam van het jaar.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021
Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Yanina Wickmayer – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Alle hoop op Flipkens en Wickmayer

“Hoewel gravel niet hun favoriete ondergrond is, denk ik dat Kirsten en Yanina het heel wat meisjes moeilijk kunnen maken. Voor Yanina is het vooral van belang dat ze haar spel niet te veel aanpast op gravel. Ze moet haar dominante tennis blijven spelen. Kirsten speelt dan weer erg gevarieerd waardoor ze heel wat speelsters, ook toppers, kan laten twijfelen.”

“Of Ysaline Bonaventure en Elise Mertens de hoofdtabel zullen halen? De kwalificaties zijn altijd moeilijk om in te schatten. Veel hangt af van de loting en er moeten drie wedstrijden worden gewonnen, wat sowieso een hele opdracht is.”

Serena gemotiveerd

“Op internationaal vlak vind ik dat we niet mogen onderschatten wat Serena de voorbije jaren allemaal heeft gepresteerd. Iedereen vindt het vanzelfsprekend dat zij er altijd opnieuw staat, maar dat is het allesbehalve. Bovendien is zij niet meer van de jongsten, maar dat maakt haar net extra gemotiveerd om te winnen. Nadat ze haar Serena Slam vorig jaar in New York verloor en eerder dit jaar de titel van de Australian Open aan Kerber moest laten, wil ze het ongetwijfeld extra goed doen.”

“Natuurlijk heb je op Roland Garros ieder jaar ook de typische gravelspeelsters die uit het niets komen bovendrijven. Een heel jaar lang hoor je weinig van hen, maar plots staan ze daar en maken ze het de reekshoofden erg moeilijk. Kijk naar het toernooi van Rome afgelopen week waar Begu plots Azarenka verslaat en het tot in de finale schopt. Zo’n stunts zie je niet overal, maar wel op gravel. Dat zorgt ervoor dat je op Roland Garros altijd verrassende uitslagen hebt.”

David Goffin - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
David Goffin – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Goffin gerijpt

“Bij onze mannen is alle hoop uiteraard gevestigd op David Goffin, iemand die ik meer en meer aan het volgen ben. In Australië heb ik veel wedstrijden van hem van heel dichtbij gezien en het viel mij op hoeveel rijper hij is geworden als speler. Hij heeft ook veel vertrouwen momenteel en weet dat hij het heel wat topspelers moeilijk kan maken. Dat heeft hij de voorbije weken nog maar eens bewezen, nu is het een kwestie van hard te blijven werken.”

“Hij heeft een talent dat slechts weinig spelers bezitten en daar moet hij op verder bouwen. Wat hij enkele jaren geleden in Parijs gepresteerd heeft, is iets wat hij ook nog naar deze editie kan meepakken. Hij speelt graag in Parijs en dat motiveert. Ook het feit dat er altijd veel Belgische supporters aanwezig zijn, moet hij in positieve zin gebruiken. Het is trouwens onwaarschijnlijk hoeveel steun je op Roland Garros krijgt als Belg, dat maak je bijna nergens anders mee.”

“Of we nog meer Belgen op de hoofdtabel krijgen, hangt opnieuw af van de loting in de kwalificaties. Het belangrijkste zal zijn dat onze mannen erin blijven geloven, want alweer: drie wedstrijden lang moet je je beste niveau bovenhalen en dat is niet makkelijk.”

Rafael Nadal - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Rafael Nadal – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Comeback Nadal

“Voor de titel durf ik m’n geld opnieuw op Nadal inzetten. Ik blijf nu eenmaal fan en hoop dat hij het nog eens heel goed gaat doen. Vooral omdat hij de laatste jaren heel wat commentaar over zich heen heeft gekregen.”

“Bij Federer heb ik datzelfde gevoel. Ze schrijven hem vaak af, maar toch staat hij er altijd opnieuw en dat vind ik bijzonder knap. Dit jaar zal het wel moeilijk worden voor hem, zeker op gravel, maar stiekem hoop ik toch opnieuw dat de vier klassiekers ver geraken: ook Djokovic en Murray dus. O ja, mét Goffin er nog ergens bij, natuurlijk.” (lacht)

Beluister het hele interview met Clijsters hieronder:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER