Home » Geen categorie » Exit Gigounon, Bemelmans naar tweede ronde Noumea

Exit Gigounon, Bemelmans naar tweede ronde Noumea

Exit Gigounon, Bemelmans naar tweede ronde Noumea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het challengertoernooi van Noumea ($ 75 000 +H) hebben de Belgen één op twee gescoord in het enkelspel. Ruben Bemelmans wist zijn partij winnend af te sluiten, maar eerder op de dag was Germain Gigounon (foto) al strijdend ten onder gegaan. Dinsdag komen ook nog David Goffin en Kimmer Coppejans in actie in de eerste ronde.

Germain Gigounon (ATP-237) moest het in de eerste ronde meteen opnemen tegen een reekshoofd: de Canadees Peter Polansky (ATP-141). De bijna 100 plaatsen verschil op de ranglijst zorgden er voor dat Polansky duidelijk als favoriet aan de wedstrijd begon. En in de eerste set verzilverde hij dat ook met gemak. Gigounon kwam er amper aan de pas en met twee breaks achterstand was de set al snel voorbij: 2-6. In de tweede set speelde Gigounon een stuk beter mee. Hij begon meer druk te leggen bij de Canadees en dat loonde. Toch was het op de beslissende momenten Polansky die de scepter zwaaide en met 4-6 in de tweede set zat het enkeltoernooi er al op voor de Belg.

Ruben Bemelmans (ATP-143), het achtste reekshoofd, zou op papier niet al te veel moeilijkheden mogen ondervinden van zijn tegenstander, de Fransman Maxim Teixeira (ATP-193). In de eerste set maakte de Belg dat ook waar. Met goed en stevig tennis sprintte hij naar een 6-2 winst. Ook in de tweede set zag het er lange tijd goed uit, maar nadat Bemelmans enkele wedstrijdpunten onbenut liet bij 5-4, steeg de spanning terug. Een tiebreak moest beslissen over de winnaar van set 2 en daarin stelde Bemel terug orde op zaken: 7-2.

In de tweede ronde moet Bemelmans het (waarschijnlijk) woensdag opnemen tegen de Ier James McGee (ATP-242). Het wordt hun eerste ontmoeting. Maar ook dinsdag komt de Belg nog in actie. Dan werkt hij namelijk – net als Kimmer Coppejans – nog zijn eerste ronde van het dubbelspel af.

David Goffin en Germain Gigounon deden dat maandag al. Zij namen het samen op tegen wildcards Steven Diez (CAN) en diezelfde James McGee (IRL). Na een goede eerste set (2-6) waren ze plots het gevoel helemaal kwijt in set 2. Een droge 0-6 en een supertiebreak waren het gevolg. Goffin en Gigounon waren in die tiebreak duidelijk nog niet helemaal hersteld van de klap van de tweede set en kwamen niet verder dan vier punten: 4-10. David Goffin komt nog wel in actie in het enkelspel. Net als Kimmer Coppejans speelt hij daarvan dinsdag zijn eerste ronde-partij.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws