Home » Brussels Open » Exit Wickmayer op Brussels Open

Exit Wickmayer op Brussels Open

Exit Wickmayer op Brussels Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Woensdag was “D-Day” voor de Belgische meisjes op de Brussels Open, maar voor Yanina Wickmayer was het toernooi helaas van korte duur. Ze verloor in drie sets van de Amerikaanse Hampton.

Yanina Wickmayer (WTA-41) kent geen al te beste voorbereiding op Roland Garros, ze wist dit jaar nog maar twee matchen op gravel te winnen. Afgelopen week raakte ook bekend dat ze de samenwerking met haar coach heeft stopgezet.

Wickmayer begon nochtans sterk aan haar wedstrijd, en pakte de eerste set met 6-1. Daarna kwam Jamie Hampton (WTA-68) echter meer in haar ritme, en maakte ze het onze landgenote knap lastig. Wickmayer kon op de beslissende momenten geen vuist maken, en zo pakte Hampton de volgende twee sets met 3-6 en 4-6.

Yanina Wickmayer  - © Melissa Van de Wiele
Yanina Wickmayer – © Melissa Van de Wiele

Op de persconferentie zagen we dan ook een ontgoochelde Wickmayer, die naar Brussel afgereisd was om vertrouwen op te doen voor Roland Garros.

“Dat is dus duidelijk niet gelukt, het is nooit leuk om in de eerste ronde te verliezen, en al zeker niet voor eigen publiek. In de eerste set haalde ik een hoog niveau, maar ik moet proberen om dat niveau langer aan te houden, en meer te focussen op belangrijke momenten.”

Een coach heeft Yanina in Brussel niet gemist “Ik zie niet in wat hij me had kunnen bijbrengen. Ik ben nog niet bezig met de zoektocht naar een nieuwe coach”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws