Home » Geen categorie » Facebook verwijdert pagina Tennisplaza, like ons snel opnieuw

Facebook verwijdert pagina Tennisplaza, like ons snel opnieuw

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vrijdagavond verwijderde Facebook de pagina van Tennisplaza. Na zeven jaar worden we gedwongen een nieuwe op te starten.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ongeveer twee weken geleden postten we op onze Facebookpagina een video, waarvan we de rechten niet hadden noch hebben, van Rafael Nadal die een magistraal punt maakt op de US Open. Van Facebook kregen we daarop volgend bericht:

We hebben de volgende door jou op Facebook geplaatste inhoud verwijderd of ontoegankelijk gemaakt, omdat we van een derde een melding hebben ontvangen dat de inhoud inbreuk maakt op zijn/haar auteursrecht(en). Facebook kan geen uitspraak doen in geschillen tussen derden. Als je van mening bent dat deze inhoud niet had moeten worden verwijderd van Facebook, kun je rechtstreeks contact opnemen met de klagende partij om het probleem onderling op te lossen. Als je denkt dat de inhoud niet verwijderd had moeten worden, kun je ook contact met ons opnemen. We raden je ten zeerste aan om de inhoud die je op Facebook hebt geplaatst, na te kijken en te controleren of je geen andere inhoud hebt geplaatst die inbreuk maakt op andermans rechten. Het is ons beleid om accounts van herhaaldelijke overtreders indien nodig te verwijderen.

Niet alleen het filmpje van Nadal, maar ook onze pagina werd zonder boe of ba verwijderd. We contacteerden meteen de derde partij en zij lieten ons weten Facebook te zullen vragen de pagina terug online te plaatsen indien we het filmpje dan meteen zouden verwijderen. Intussen zijn we vijf dagen en tien mails aan Facebook verder en reageerde die laatste nog steeds niet.

Met het posten van een video waarvan we de rechten niet hadden, zijn we in de fout gegaan en daarvoor willen we onze excuses aanbieden. Toch vinden we de reactie van Facebook, om onze pagina zonder wederwoord te verwijderen en ons niet te antwoorden, fel overdreven en allerminst correct. Na een investering van zeven jaar (zowel qua arbeid als financieel) is het verliezen van 12 300 likes een zware opdoffer voor ons.

Ondanks deze tegenslag wensen we Tennisplaza alsnog verder uit te bouwen. We blijven niet bij de pakken zitten en lanceren vandaag dan ook een nieuwe pagina. Uit noodzaak, want hoewel we ons ten zeerste afkeren van het beleid van Facebook, kunnen we niet zonder hen. Dat beseffen wij en vooral zij maar al te goed.

Bij deze willen we een warme oproep lanceren om onze nieuwe pagina massaal te liken en te delen. Van onze kant uit mag je, ook in de toekomst, het leukste en opvallendste tennisnieuws blijven verwachten.

Bedankt en tot snel op Facebook!

Redactie Tennisplaza

UPDATE 13/10/2019
Zonder enige communicatie plaatste Facebook onze pagina op 10 oktokber 2019 terug online.

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS