Home » Grand Slam » Australian Open » Familie Djokovic geeft emotionele persconferentie: “Novak blijft in Australië en heeft al een eerste keer getraind”

Familie Djokovic geeft emotionele persconferentie: “Novak blijft in Australië en heeft al een eerste keer getraind”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De familie van Novak Djokovic (ATP-1) heeft op een persconferentie alle speculatie weggenomen: de Serviër blijft in Australië en zal er alles aan doen om deel te kunnen nemen aan de Australian Open.

De familie van Djokovic verzamelde, geflankeerd door een tafel vol gewonnen Grand Slam trofeeën, voor een persconferentie voor de Servische televisie en noemde de vrijspraak van Nole de grootste overwinning uit zijn carrière: “Novak heeft heel veel moeten doorstaan, maar hij is vrij nu. Hij zal de Australian Open spelen, hij heeft al een eerste keer getraind. We danken iedereen die onze zoon gesteund heeft de afgelopen dagen.”

Broer Djordje vertelde de aanwezige journalisten dat de huidige situatie heel zijn familie raakt. “Dit heeft een effect op ons allemaal. Wij geven Novak al onze liefde en hopen vooral dat de waarheid overwint. Wij willen echter niemand veroordelen, want zo zijn wij niet.”

Ook Australië noch de regering kregen een veeg uit de pan. “Wij zien heel de wereld graag en hebben niks dan liefde voor Australië. Ook voor de vele fans en Serviërs die Novak steunen tot aan zijn hotel toe. Zij zijn énorm belangrijk en één van de redenen waarom we willen doorgaan en waarom hij in de rechtbank gewonnen heeft. Ik heb ook veel bewondering voor rechter Kelly die heel objectief en neutraal is gebleven. Ik wil hem bedanken om de wereld de waarheid te laten zien.”

Gevaccineerd of niet?

Op de vraag of Djokovic nu al dan niet gevaccineerd is, wilde de familie geen antwoord geven. “Hierover werd al veel geschreven door de internationale pers, maar het enige wat ik hierop ga antwoorden, is dat Novak alleen vecht voor de vrijheid van keuze.”

Toen verschillende journalisten toch wilden doorduwen, besloot de familie dat het welletjes was en werd de persconferentie besloten met het Servische volkslied.

Reactie Djokovic

Sommige bronnen verwachtten ook Djokovic zelf aan het woord te horen, maar dat gebeurde niet.

De tennisser reageerde wel (tijdens de persconferentie) op Twitter: “Ik ben erg verheugd dat de rechter de annulering van mijn visum ingetrokken heeft. Ondanks al wat er gebeurd is, wil ik nog steeds deelnemen aan de Australian Open. Bedankt iedereen voor de steun.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER