Home » Optima Open » Fans Sampras zakken massaal af naar tweede dag Optima Open

Fans Sampras zakken massaal af naar tweede dag Optima Open

Fans Sampras zakken massaal af naar tweede dag Optima Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zaterdag werd de tweede dag van Optima Open in Knokke-Heist afgewerkt. Op het programma: twee halve finales voor de ATP Champions Tour, een exhibitiedubbel en – gelukkig – géén regen.

Pete Sampras, 44 jaar oud en één van de beste spelers die het circuit ooit heeft gekend, maakte vandaag zijn entrée op de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist en dat bracht heel wat tennisfans op de been. ‘Pistol Pete’ opende de eerste halve finale tegen Thomas Enqvist en meteen werd duidelijk dat de Amerikaan niet alleen nog steeds razend populair is, maar ook nog altijd met een behoorlijke opslag en forehand kan uitpakken. Sampras plaatste zich voor de finale met 6-4 en 7-6 (3).

“Gisteren zat ik nog in Californië, vooral het koude weer hier is toch wennen”, reageerde Sampras na afloop. “Daarom heb ik mijn serve and volley in de wedstrijd wat achterwege gelaten, die hou ik voor in de finale.”

En die finale speelt de Amerikaan zondag tegen Xavier Malisse. Malisse, dertien jaar jonger dan zijn 47-jarige tegenstander Thomas Muster, pakte uit met 6-3 en 6-4. De Oostenrijker speelde nochtans erg gretig, maar het leeftijdsverschil gaf uiteindelijk de doorslag.

“Ik vind het erg boeiend dat ik de finale tegen Sampras mag spelen, hij was mijn eerste tegenstander ooit op het professionele circuit”, vertelde Malisse na de wedstrijd. Op de vraag van Dominique Monami of hij zijn overwinning zou vieren, antwoordde hij al grappend: “Het is zaterdag, dan feest iedereen toch?”

Doldwaze dubbel

Tussen de twee halve finales door werd het publiek geëntertaind met een exhibitiedubbel tussen Yannick Noah/Mansour Bahrami en Henri Leconte/Pat Cash. De vier maakten er een heus spektakelstuk van waarbij de score van minder belang was, maar waar fun centraal stond. Uiteindelijk wonnen Noah en Bahrami de zogenaamde long set met 8-7 (5).
 
[alert type=”info” title=”Fotospecial Optima Open – dag 2″]Bekijk hier onze fotospecial van de tweede dag van Optima Open.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws