Home » Grand Slam » Wimbledon » Favorieten ontgoochelen op Wimbledon, meteen bijltjesdag op dag één

Favorieten ontgoochelen op Wimbledon, meteen bijltjesdag op dag één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de eerste dag van het mannentoernooi van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) vielen er meteen enkele grote verrassingen te noteren. Zo moesten de Duitser Alexander Zverev (ATP-5) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) meteen hun koffers pakken.

Tsitispas moest op Court 2 aan de bak tegen de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP-89). De jonge Griek en de ervaren Italiaan vochten een beklijvend duel uit, waarbij Tsitispas meerdere matchpunten redde in de vierde set. Uiteindelijk haalde Fabbiano het toch verrassend met 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8) en 6-3.

Ook Zverev kon andermaal niet overtuigen op een Grand Slam. De jonge Duitser won de eerste set met 6-4, maar moest daarna met 3-6, 2-6 en 5-7 het hoofd buigen voor de Tsjech Jiri Vesely (ATP-124). Op de persconferentie na afloop sprak Zverev van een vertrouwenscrisis.

Gaël Monfils (ATP-15) moest eveneens meteen zijn koffers pakken, hij gooide bij een 0-3 achterstand in de vijfde set geblesseerde de handdoek tegen Ugo Humbert (ATP-66). Titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) en finalist Kevin Anderson (ATP-8) hadden geen problemen en gingen door in drie sets.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS