Home » Billie Jean King Cup » Fed Cup-ploeg blijft nog jaartje langer in Euro-Afrikaanse Zone

Fed Cup-ploeg blijft nog jaartje langer in Euro-Afrikaanse Zone

Fed Cup-ploeg blijft nog jaartje langer in Euro-Afrikaanse Zone

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische Fed Cup-ploeg is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Euro-Afrikaanse Groep I. In hun laatste groepswedstrijd gingen ze onderuit tegen Kroatië.

Dat Kroatië de moeilijkste tegenstandster zou worden voor de Belgische dames was vooraf geweten. Met onder andere Dona Vekic (WTA-84) en Ana Konjuh (WTA-99) hadden zij namelijk twee degelijke top 100-speelsters. Net voor de wedstrijd kwam ook nog het slechte nieuws dat Yanina Wickmayer (WTA-66) na haar partij van donderdag opnieuw last had gekregen van haar scheenbeenontsteking, waardoor er niet op haar gerekend kon worden.

Toch begon de ontmoeting prima voor de Belgen. Alison Van Uytvanck (WTA-102) rekende in twee sets af met Ana Vrljic (WTA-223): 6-2 en 6-4. Ook daarna zag het er nog lange tijd goed uit. Kirsten Flipkens (WTA-59) verloor weliswaar de eerste set tegen Konjuh met 2-6, maar herstelde zich goed door daarna de tweede set met 6-4 te pakken. Ook in de derde set bleef Flipkens het overwicht houden en stoomde ze door naar een 4-2-voorsprong. Dat was echter het moment waarop alle ellende begon.

Flipper kreeg nog voldoende kansen, maar kon op de belangrijke punten niets meer klaar krijgen. Konjuh kwam terug helemaal in de partij en rook haar kans. Met vier games op rij bracht ze even later een verslagen Kroatië terug in de race: 4-6.

Daardoor moest het dubbelspel beslissen over de winnaar van de confrontatie. Die winnaar plaatste zich dan ook meteen voor de finale waar een ticket voor barrages voor Wereldgroep II wordt uitgedeeld. Met een niet-fitte Wickmayer en een Mestach (WTA-105) die al op weg was naar huis voor de Diamond Games, zat er voor coach De Vries niet veel anders op dan Van Uytvanck en een gefrustreerde Flipkens terug de arena in te sturen. Tegen Konjuh en ervaren dubbelspeelster Darija Jurak (WTA D-55) kon de Belgische tandem echter nooit iets klaarkrijgen. Met 4-6 en 2-6 gingen ze de boot in en zo kunnen ze hun droom voor promotie opnieuw een jaartje opbergen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws