Home » Geen categorie » Federer als eerste naar halve finale op ATP Finals

Federer als eerste naar halve finale op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) heeft Roger Federer (ATP-2) als eerste de halve finale bereikt. Hij was in drie sets te sterk voor Alexander Zverev (ATP-3). 

Voor de veertiende keer in vijftien deelnames bereikte Federer de halve finale op de ATP Finals. De Zwitser toonde dat hij de lakens uitdeelde en wiste de herinnering aan zijn laatste nederlaag tegen de jonge Duitser uit. Het was twee sets erg spannend tussen de twee spelers. Al in het eerste spelletje kwam Zverev opzetten en kon drie breakkansen bij elkaar spelen. Federer hield zijn tegenstander echter af met veel variatie.

“Ik denk dat ik erin slaagde om op koers te blijven en mijn slice vrij effectief te gebruiken om dan wat variatie te proberen naar zijn forehand”, analyseerde Federer zijn overwinning.

Na een partij van 2 uur en 12 minuten haalde Federer zijn tweede zege op evenveel wedstrijden binnen met 7-6 (6), 5-7 en 6-1.

“Ik ben extreem gelukkig… Dit is echt een moeilijke groep dus om na twee wedstrijden naar de halve finale te mogen gaan is geweldig. Het voelt goed om te kunnen tonen dat ik zulke wedstrijden kan winnen, om mentaal sterk te blijven. In de derde set begon ik beter te spelen. Het was een moeilijke wedstrijd van het begin tot het einde.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS