Home » Geen categorie » Federer beste Zwitser in Indian Wells

Federer beste Zwitser in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-6) heeft voor de vijfde keer het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000) gewonnen. Hij versloeg zijn landgenoot Stan Wawrinka (ATP-3) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Federer had op hardcourt al veertien keer gewonnen van Wawrinka en wist dus hoe hij z’n vriend moest aanpakken. Met agressief tennis veroverde hij de eerste set met 6-4.

Bij het begin van set twee toverde Wawrinka enkele magistrale backhands uit z’n racket. De strijd was duidelijk nog niet gestreden voor Federer. Toch was het de 35-jarige Zwitser die, onder het toeziend oog van onder andere Bill Gates en actrice Charlize Theron bij 6-5 in zijn voordeel een ultieme keer door de opslag van zijn opponent ging: 7-5 en einde verhaal voor Wawrinka.

“Het was alweer een sprookjesachtige week”, vertelde Federer in z’n overwinningsspeech. “Ik ben nog steeds in volle comeback en ik hoop dat mijn lichaam me toelaat te blijven spelen.”

“Ik was erg triest dat ik er vorig jaar niet kon bijzijn hier want dit is één van mijn favoriete toernooien. Zeventien jaar geleden stond ik hier voor het eerst. Het geeft me een geweldig gevoel om hier nu als kampioen te staan.”

Wawrinka reageerde aanvankelijk erg teleurgesteld en weet zijn nederlaag eerst aan vermoeidheid, maar feliciteerde Federer daarna alsnog uitgebreid. “Roger speelde erg snel en het was moeilijk voor mij om in de punten te komen. Hij had op alles een antwoord.”

“Ik had misschien enkele kansen waarmee ik beter had moeten omspringen, maar het was gewoon niet goed genoeg.”

Door de overwinning op de BNP Paribas Open stijgt Federer naar de zesde plaats op de wereldranglijst. Op de ranking die recht geeft op een plaats op de Masters in Londen op het einde van het seizoen, staat de Zwitser zelfs stevig op de eerste plaats.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS