Home » ATP » Federer bijt (alweer) in het zand tegen Thiem op openingsdag ATP Finals

Federer bijt (alweer) in het zand tegen Thiem op openingsdag ATP Finals

Federer bijt (alweer) in het zand tegen Thiem op openingsdag ATP Finals

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd op de ATP Finals (Londen, Groot-Brittannië) winnend af te sluiten.

De Zwitser opende in Groep Björn Borg tegen Dominic Thiem (ATP-5) en hoopte voor het eerst dit jaar van de Oostenrijker te kunnen winnen. Thiem kwam echter vol vertrouwen voor de dag en nam een wervelende start: 2-0. Federer brak terug, maar moest op het einde van de eerste set toch zijn meerdere erkennen: 7-5.

In de tweede set waren Federer en Thiem eens te meer erg aan elkaar gewaagd. Bij een 5-6 en break achterstand kon de Zwitser op zijn beurt twee breakballen versieren, maar verzilveren lukte niet: opnieuw 7-5 voor Thiem.

“Om Roger te kunnen verslaan, moet het hele plaatje kloppen”, wist Thiem, die Federer voor de derde keer dit jaar klopte, na afloop mee te geven. “Vandaag was dat het geval. Ik speelde een goede wedstrijd, stond goed te serveren en te retourneren. Dat laatste spel was van cruciaal belang. Ik mag er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn, mocht hij me gebroken hebben. Tegen Roger spelen, is telkens opnieuw een grote eer, hem verslaan voelt des te beter. Zeker op deze indoor ondergrond waarop hij zich goed voelt.”

Niet weggespeeld

“Het voelt niet alsof ik ben weggespeeld, maar Dominic was de betere vandaag”, gaf Federer ridderlijk toe. “De start heeft me niet geholpen, al had ik zeker kansen.”

Vandaag staan de eerste wedstrijden in Groep Andre Agassi op het programma. Eerst neemt Daniil Medvedev (ATP-4) het op tegen Stefanos Tsitsipas (ATP-6), daarna is het de beurt aan Rafael Nadal (ATP-1) en Alexander Zverev (ATP-7).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws