Home » Grand Slam » Roland Garros » Federer denkt erover na om niet mee te doen met Roland Garros

Federer denkt erover na om niet mee te doen met Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-2) ging op donderdag verrassend onderuit tegen Dominic Thiem (ATP-15) in het Masters-toernooi van Rome. De Zwitser maakte behoorlijk wat fouten en leek minder te lopen dan normaal. Wellicht door zijn rugblessure die hij een week eerder opliep.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Federer deed al mee in 65 achtereenvolgende Grand Slam-toernooien, een absoluut record. De kans bestaat echter dat dit record bij 65 zal blijven. Federer voelt zich namelijk verre van perfect.

“Het maakt niet uit hoe ik gespeeld heb. Wat het belangrijkste was, is dat ik niet nog extra tegenslagen had. Ik kon op het tennisveld stappen en ik heb geprobeerd alles te doen met wat ik momenteel had. Nu tikt de klok in de richting van Parijs. Met de manier waarop ik nu speel, zal ik natuurlijk nooit een goed resultaat halen op Roland Garros. Indien ik mij tegen dan nog altijd voel zoals nu dan zal ik ook niet spelen. Ik ben echter positief en ik geloof dat ik toch nog in orde ben tegen dan.”

Federer gelooft er dus nog zeker in om mee te doen aan Roland Garros. Maar de kans dat de Zwitser niet zal meedoen met Roland Garros lijkt dus bestaande. Indien het zo ver zou komen, zouden heel wat Roland Garros-bezoekers ongetwijfeld flink teleurgesteld zijn.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER