Home » Geen categorie » Federer en Edberg niet langer samen

Federer en Edberg niet langer samen

Federer en Edberg niet langer samen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na twee jaar succesvol samenwerken hebben Roger Federer (ATP-3) en voormalig Grandslam-winnaar Stefan edberg een punt achter hun professionele relatie gezet. Federer kondigde het nieuws vanmorgen zelf aan op zijn Facebook-pagina.

Begin 2014 vervoegde Edberg het team van Federer, een droom die uitkwam voor de Zwitserse toptennisser. Edberg was het grote idool van Federer als kind en bracht King Roger de afgelopen jaren enorm veel bij. Zijn invloed op het spel van Federer zal dan ook blijvend te zien zijn.

Edberg zelf blikt tevreden terug, maar geeft tevens aan dat het steeds de bedoeling was om na dit seizoen de samenwerking stop te zetten. Hij zal naar eigen zeggen wel “altijd onderdeel blijven van team-Federer”, de twee zullen altijd goede vrienden blijven. Bovendien is Edberg ervan overtuigd dat Federer nog heel wat in zijn mars heeft en nog grote toernooien op zijn naam gaat schrijven. De Zweedse ex-topspeler hoopt zelfs dat hij dan in de tribune kan meejuichen.

Edberg wordt opgevolgd door een goede vriend van Federer, de Kroaat Ivan Ljubicic. Hij was sinds 2013 de vaste coach van Milos Roanic (ATP-14) en heeft nu als opdracht Federer in 2016 een achttiende Grand Slamzege te brengen. Severin Luthi, aan Zwitserse zijde sinds 2008, blijft weliswaar de hoofdtrainer van Federer’s dreamteam. Ook Daniel Troxler en Pierre Paganini blijven deel uitmaken van het technische equipe rond The Swiss Maestro.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws