Home » Davis Cup » Federer en Wawrinka laten België links liggen

Federer en Wawrinka laten België links liggen

Federer en Wawrinka laten België links liggen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-2) en Stanislas Wawrinka (ATP-8) zullen hoogstwaarschijnlijk niet aantreden in het Davis Cup-duel tegen België dat van 6 tot 8 maart plaatsvindt.

Stanislas Wawrinka, de ex-titelverdediger van de Australian Open geeft officieel forfait voor de Davis Cup-ontmoeting begin maart. Voor de Zwitser is het de eerste keer in zijn carrière dat hij past voor een duel in de landencompetitie. Vorig jaar kon hij met maatje Federer de Davis Cup nog winnen. In de finale versloegen ze toen het Frankrijk van Richard Gasquet (ATP-24) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12). Vanwege zijn drukke tornooischema is Wawrinka echter gedwongen forfait te geven voor de wedstrijden tegen België. Wanneer hij zal terugkeren in het Zwitserse team, zal Wawrinka later bekendmaken.

Ook de komst van Roger Federer naar Luik is zeer twijfelachtig. Momenteel staat de ontmoeting met België niet met stip in zijn  agenda genoteerd. Federer wacht, net als Wawrinka een zeer druk programma te wachten. Hoewel hij nog niets definitiefs besliste, lijkt het dus niet ondenkbaar dat de nummer 2 van de wereld het duel met onze Belgische mannen aan zich voorbij zal laten gaan.

De Country Hall in Luik is inmiddels zo goed als uitverkocht voor de Davis Cup-ontmoeting van 6 tot 8 maart. Het Belgische team zal onder meer bestaan uit David Goffin (ATP-20), Steve Darcis (ATP-115), Ruben Bemelmans (ATP-141). Kapitein Johan Van Herck beloofde komende donderdag zijn definitieve opstelling bekend te maken.

Belgische Davis Cup-ploeg - © Tennis Vlaanderen
Belgische Davis Cup-ploeg – © Tennis Vlaanderen

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws