Home » Davis Cup » Federer en Wawrinka twijfelen over Davis Cup

Federer en Wawrinka twijfelen over Davis Cup

Federer en Wawrinka twijfelen over Davis Cup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Roger Federer (ATP-2) als Stan Wawrinka (ATP-4) twijfelen om begin maart af te zakken naar Luik voor de Davis Cup ontmoeting met België. Zeven weken voor het duel hebben beiden nog altijd geen beslissing genomen over hun deelname.

Roger Federer verklaarde aan de Zwitserse krant ‘Le Matin’: “Nadat we vorig jaar de Davis Cup wonnen is het moeilijk om me terug op te laden dit jaar. Vijftien jaar lang is het behalen van de Davis Cup een doel geweest voor mij, mijn vrienden en het Zwitserse tennis. Nu weet ik het niet. Ik heb al met de kapitein gepraat, maar nog geen beslissing genomen. Ik heb nog wat tijd nodig, wellicht laat ik mijn beslissing weten na de Australian Open”.

Wawrinka, jarenlang de sterkhouder van het team, twijfelt eveneens. “Jarenlang heb ik nooit forfait gegeven voor de Davis Cup. Maar dit jaar is het anders. Normaal beslis ik steeds eind december, maar nu weet ik het niet. Ik moet met mezelf overleggen wat me kan motiveren om door te gaan”.

Swiss Tennis gaat verder het overleg aan met beide spelers, en beloofde hen een stadion van 32 000 plaatsen voor hun eventuele tweede ronde wedstrijd tegen Canada of Japan, en een premie van twee miljoen Zwitserse frank.

De ticketverkoop voor België-Zwitserland loopt intussen uitstekend. Na de Australian Open weten we wellicht of het publiek Federer en Wawrinka te zien krijgt, of zich tevreden moet stellen met Marco Chiudinelli (ATP-210) of Yann Marti (ATP-276.)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws