Home » Geen categorie » Federer gaat voor nummer één-positie in Rotterdam

Federer gaat voor nummer één-positie in Rotterdam

Federer gaat voor nummer één-positie in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-2) zal volgende week in actie komen tijdens het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Zwitser vroeg een wildcard aan voor het toernooi.

Toernooidirecteur Richard Krajicek is erg opgetogen over de komst van Federer: “Het is geweldig dat Roger er last-minute voor heeft gekozen om naar het ABN AMRO World Tennis Tournament te komen. Na zijn fantastische resultaat op de Australian Open is het schitterend nieuws dat hij er in Rotterdam bij is.”

Federer won het toernooi in 2005 en 2012 en kan opnieuw nummer één van de wereld worden als hij de halve finale in Rotterdam bereikt. In maart heeft de Zwitser heel wat punten te verdedigen, vorig jaar won hij zowel Miami als Indian Wells. In Rotterdam heeft hij zijn lot in eigen handen om opnieuw de nummer één-positie te veroveren, hij zou dan de oudste nummer één ooit worden

Federer kijkt uit naar het toernooi: “Het toernooi is speciaal voor mij. Ik herinner me de eerste keer dat ik er speelde in 1999, omdat het één van de eerste toernooien was, waar ik de kans kreeg om op het hoogste niveau te spelen. Het voelt goed om mee te doen aan deze jubileumeditie.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws