Home » Geen categorie » Federer grote winnaar ATP Awards

Federer grote winnaar ATP Awards

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Donderdagavond zijn de ATP Awards uitgereikt in de marge van de ATP Finals. Deze awards zetten een aantal spelers in de bloemetjes. Grote winnaar van de avond was Roger Federer (ATP-2). 

De prijsuitreiking van de ATP Awards gebeurde in de Tower of London, een historische plaats in de Britse hoofdstad.

N° 34 – 35 en 36 voor the Swiss Maestro

De Zwitser Federer mocht met maar liefst drie prijzen naar huis gaan. Hij won voor de vijftiende keer op rij de Fans’ Favorite Award die, zoals de naam het zegt, gekozen wordt door tennisfans van over de hele wereld. Daarnaast werd hij door zijn collega tennissers verkozen tot Comeback Player of the Year en kreeg hij ook de Stefan Edberg Sportmanschip Award, een erkenning voor zijn sportiviteit op en naast het veld.

Shapovalov en Bryan brothers vallen ook in de prijzen

De 18-jarige Denis Shapovalov (ATP-51) mocht de prijs voor Most Improved Player of the Year in ontvangst nemen. De jonge Canadees sprong dit jaar van de 250e plaats naar de top 50 van de wereld en is de jongste speler in de top 100. Deze award werd eveneens gestemd door tennissers. Bob Bryan (ATP D-11) en Mike Bryan (ATP D-11) kregen voor het dertiende jaar op rij de Fans’ Favorite Award.

De award voor Coach of the Year ging naar Neville Godwin, de trainer van Kevin Anderson (ATP-14). Godwin kon Anderson naar zijn eerste grandslamfinale begeleiden op de US Open. Dubbelspecialist, en winnaar van de US Open, Horia Tecau (ATP D-8) werd geëerd voor zijn inspanningen voor kinderrechten en educatie in zijn thuisland Roemenië. Hij kreeg hiervoor de Arthur Ashe Humanitarian Award.

 

 

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS