Home » Geen categorie » Federer klaar voor 2017

Federer klaar voor 2017

Federer klaar voor 2017

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zes maanden afwezigheid, zal Roger Federer (ATP-16) binnenkort zijn rentree maken op het tenniscircuit. Hij voelt zich klaar voor 2017.

Federer kan niet wachten om terug te keren. “Het half jaar rust heeft me deugd gedaan en was volgens mij zeer goed voor mijn carrière. Ik voel me verjongd en vernieuwd. Misschien had ik mentaal en fysiek de rust meer nodig dan ik dacht”, zei de 35-jarige Zwitser op een persconferentie.

Zijn afwezigheid had ook voordelen voor de tennislegende. Zo kon hij meer tijd met zijn kinderen doorbrengen. “Het was super om meer “quality time” met de kinderen te hebben, zonder zorgen te moeten maken over tennismatchen. Ik zal kerstmis ook nog doorbrengen met de familie en de kinderen”, zei Federer.

De zeventienvoudige grandslamwinnaar speelde niet meer sinds Wimbledon 2016. Hij maakt begin volgend jaar zijn rentree op de Hopman Cup in Australië, als voorbereiding op de Australian Open. De ex-nummer één vertelde dat hij goede trainigsessies achter de rug heeft met de Fransman Lucas Pouille, de Kroaat Borna Coric en de Bosniër Damir Dzumhur.

De Zwitser denkt dat hij volgende jaar zijn achttiende grandslamzege zou kunnen behalen. “Ik denk dat ik ongelooflijk dicht bij een nieuwe titel was in de afgelopen jaren maar dat telt niet als winnen. De tijd zal bepalen of het zal lukken of niet.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws