De Hopman Cup draait op volle toeren. Het toernooi, dat naar goede gewoonte het nieuwe seizoen in Australië inluidt, biedt dit keer een wel héél bijzondere confrontatie tussen twee landen.

Op 1 januari neemt titelverdediger Zwitserland het op tegen de Verenigde Staten. Roger Federer (ATP-3) en Belinda Bencic (WTA-54) komen daarbij oog in oog te staan met Frances Tiafoe (ATP-39) en Serena Williams (WTA-16). Het is de eerste keer dat Federer en Williams het tegen elkaar zullen opnemen.

“We zullen beiden beweren dat het allemaal niet veel voorstelt, dat het gewoon een tenniswedstrijd is, maar eigenlijk is het dat niet”, aldus Federer. “Dit is de eerste en wellicht enige keer dat we tegen elkaar uitkomen, daarom hoop ik dat we allebei blessurevrij kunnen spelen op 1 januari.”

Goede voorbereiding op Australian Open

Federer ziet de Hopman Cup als de perfecte voorbereiding op de Australian Open en hoopt er zijn titel in de beste omstandigheden te kunnen verdedigen. “Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen”, vertelt de Zwitser. “De laatste weken waren erg intens, maar ik ben zeer tevreden met hoe m’n trainingen verliepen en ben super gemotiveerd.”

“Of ik opnieuw de Australian Open kan winnen? Daar komt heel wat bij kijken, maar ik hoop dat ik het nieuwe seizoen goed kan starten. Net als de voorbije twee jaar, die waren fantastisch.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.