Home » ATP » Federer knokt zich naar overwinning bij comeback in Doha

Federer knokt zich naar overwinning bij comeback in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-6) is succesvol teruggekeerd naar het ATP-circuit. Op het ATP-toernooi van Doha (Qatar, ATP 250) won hij zijn eerste wedstrijd in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na veertien maanden afwezigheid speelde de 39-jarige Federer zijn eerste wedstrijd tegen de Brit Daniel Evans (ATP-28). In een evenwichtige eerste set trok de Zwitser met 7-6 (8) aan het langste eind.

In set twee liet Federer wat steekjes vallen, Evans pakte de set met 3-6. Set drie werd een thriller van formaat. De Brit moest bij 6-5 serveren om in de set te blijven en Federer zette zijn tegenstander onder druk. Bij het eerste matchpunt was het meteen raak: 7-5. De wedstrijd duurde 2 uur en 25 minuten.

“Het was een goede wedstrijd, het voelt goed om terug te zijn. Ik ben tevreden over mijn niveau, de weg was lang en zwaar, zeker op mijn leeftijd”, zei Federer na afloop. In de kwartfinale volgt een duel met Nikoloz Basilashvili (ATP-42).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER