Home » ATP » Federer krabbelt recht in Londen, Nishikori krijgt pak slaag

Federer krabbelt recht in Londen, Nishikori krijgt pak slaag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) heeft zijn tweede groepswedstrijd gewonnen op de ATP World Tour Finals. De Zwitser houdt zo zijn kansen gaaf op kwalificatie. Kei Nishikori (ATP-9) kreeg een pak slaag.

Na de nederlaag in zijn opener tegen Nishikori was het meteen alles of niets voor Federer tegen Dominic Thiem (ATP-8). Dat had de Zwitser goed begrepen, want hij greep zijn Oostenrijkse tegenstander meteen naar de keel. Na 32 minuten had hij de eerste set op zak, 6-2. Ook in het tweede bedrijf ging Federer verder op zijn elan, 6-3.

In de andere partij in de groep Lleyton Hewitt was Kevin Anderson (ATP-6) heer en meester tegen Nishikori. De Japanner kon slechts één spelletje winnen en droop na 1 uur en 6 minuten af. De boomlange Zuid-Afrikaan boekt zo zijn tweede overwinning en heeft aan één set tegen Federer genoeg om door te stoten naar de laatste vier.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden