Home » ATP » Federer krabbelt recht in Londen, Nishikori krijgt pak slaag

Federer krabbelt recht in Londen, Nishikori krijgt pak slaag

Roger Federer (ATP-3) heeft zijn tweede groepswedstrijd gewonnen op de ATP World Tour Finals. De Zwitser houdt zo zijn kansen gaaf op kwalificatie. Kei Nishikori (ATP-9) kreeg een pak slaag.

Na de nederlaag in zijn opener tegen Nishikori was het meteen alles of niets voor Federer tegen Dominic Thiem (ATP-8). Dat had de Zwitser goed begrepen, want hij greep zijn Oostenrijkse tegenstander meteen naar de keel. Na 32 minuten had hij de eerste set op zak, 6-2. Ook in het tweede bedrijf ging Federer verder op zijn elan, 6-3.

In de andere partij in de groep Lleyton Hewitt was Kevin Anderson (ATP-6) heer en meester tegen Nishikori. De Japanner kon slechts één spelletje winnen en droop na 1 uur en 6 minuten af. De boomlange Zuid-Afrikaan boekt zo zijn tweede overwinning en heeft aan één set tegen Federer genoeg om door te stoten naar de laatste vier.