Home » Geen categorie » Federer kruipt door oog van de naald en ontmoet del Potro in finale Indian Wells

Federer kruipt door oog van de naald en ontmoet del Potro in finale Indian Wells

Federer kruipt door oog van de naald en ontmoet del Potro in finale Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-1) heeft zich moeizaam geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 909 960). De Zwitser strijdt om de titel tegen Juan Martin del Potro (ATP-8).

Federer moest hard knokken tegen Borna Coric (ATP-49). De Kroaat won de eerste set met 5-7 en pakte en vroege break in de tweede set. Federer kwam achter terug van 2-4 en pakte vier spelletjes op rij, met 6-4 bracht hij de wedstrijd opnieuw in evenwicht. Ook in de derde set kwam Coric op voorsprong, maar hij kon zijn zenuwen niet de baas. De Zwitser was genadeloos, en trok met 6-4 het laken naar zich toe. De partij duurde 2 uur en 20 minuten. Voor Federer was het zijn zeventiende zege op rij, het is zijn beste seizoensstart ooit en hij is dit jaar nog steeds ongeslagen.

Del Potro kende weinig moeite met de Canadees Milos Ranic (ATP-32). De Argentijn was oppermachtig en won in iets meer dan een uur met 6-2 en 6-3. Ook del Potro is aan een sterke reeks bezig, hij won het ATP-toernooi van Acapulco en is al tien wedstrijden op rij ongeslagen.

Voor del Potro is het zijn tweede finale ijn Indian Wells, in 2013 verloor hij de finale van Rafael Nadal (ATP-2). Federer is in Indian Wells op jacht naar zijn zesde titel, waarmee hij alleen recordhouder zou worden. In onderlinge ontmoetingen leidt Federer met 18-6.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws