Home » ATP » Federer kruipt door oog van de naald in Halle

Federer kruipt door oog van de naald in Halle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-1) heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Gerry Weber Open in Halle (Duitsland, € 2 116 915).

Federer stond in de tweede ronde tegenover de Fransman Benoît Paire (ATP-48). De Zwitser won de eerste set met 6-3, maar Paire wist de tweede set met 3-6 in de wacht te slepen. In de derde set moest de tiebreak de beslissing brengen, Federer redde twee matchpunten en trok met 7-6 (7) aan het langste eind.

De nummer één-positie van Federer hing even aan een zijden draadje, om maandag nummer één op de wereldranglijst te blijven moet Federer zijn titel verlengen in Halle. In de kwartfinale ontmoet de Zwitser de Australiër Matthew Ebden (ATP-60). Twee grote concurrenten van Federer moesten inmiddels inpakken, zowel Alexander Zverev (ATP-3) als Dominic Thiem (ATP-7) stelden teleur op het Duitse gras.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden