Home » Geen categorie » Federer: “Kyrgios heeft een grens overschreden”

Federer: “Kyrgios heeft een grens overschreden”

Federer: “Kyrgios heeft een grens overschreden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook Roger Federer (ATP-3) heeft zijn licht laten schijnen op het ‘Kyrgios-incident’ van afgelopen week. “Dit soort taalgebruik zijn we in het tennis niet gewoon”, reageert de Zwitser.

Nick Kyrgios - © Flickr
Nick Kyrgios – © Flickr

“We zijn het er allemaal over eens dat Nick Kyrgios (ATP-37) een grens heeft overschreden”, zei Federer tijdens een persmoment op het ATP-toernooi van Cincinnati. “Dit soort taalgebruik zijn we in het tennis niet gewoon. Misschien is het in andere sporten gebruikelijk of dagelijkse kost, maar in onze sport zeker niet. De ATP moet hier streng tegen optreden en Kyrgios duidelijk maken dat we hiermee niet gediend zijn. Veel spelers doen hun best om het tennis een goed imago te bezorgen. We willen dat kinderen zich aangetrokken voelen tot het tennis omdat het een mooie sport is. Dan is deze controverse geen goed signaal.”

Vorige week explodeerden zowat alle sociale media nadat Nick Kyrgios beledigend had uitgehaald naar Stan Wawrinka (ATP-5) op het ATP-toernooi van Montreal (Canada). “Kokkinakis (ATP-79, een andere Australische tennisser, nvdr.) deed het met je vriendin (waarmee hij doelde op de Kroatische Donna Vekic (WTA-128), nvdr.)”, zei Kyrgios toen on court.

Wawrinka was zich tijdens de wedstrijd van geen kwaad bewust, maar werd later via Facebook en Twitter geconfronteerd met de uitspraak van Kyrgios. “Zo teleurstellend om een collega atleet zoiets onrespectvol te horen zeggen. Dit is onaanvaardbaar, ik kan het eigenlijk zelfs niet geloven en zou zoiets zelfs niet tegen mijn grootste vijand zeggen”, reageerde Wawrinka na afloop op Twitter.

Kyrgios verontschuldigde zich na het incident publiekelijk op zijn Facebookpagina, maar de ATP legde de Australiër intussen een boete van om en bij de 9 000 euro op.

Bekijk hieronder de beelden van Kyrgios belediging en de reactie van Wawrinka.
 

"I would like to take this opportunity to apologise for the comments I made during the match last night vs Stan…

Posted by Nick Kyrgios on donderdag 13 augustus 2015

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws