Home » Geen categorie » Federer last pauze in tot aan Roland Garros

Federer last pauze in tot aan Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na een sterke seizoensstart en zijn zege op de Miami Open van vorige week, last Roger Federer (ATP-4) een pauze in. Hij wil er weer staan op het twee grandslamtoernooi van het jaar.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Federer is dé te kloppen man dit seizoen. De 35-jarige Zwitser won naast de Australian Open begin dit jaar, ook nog eens twee ATP Master 1000 titels. Hij zal nu even gas terugnemen om zijn lichaam te laten herstellen.

“Ik wil gezond blijven”, verklaarde Federer. “Wanneer ik gezond ben en me goed voel, kan ik tennis zoals dit blijven produceren. Wanneer ik me niet goed voel, maak ik geen kans om zulke finales zoals deze tegen Rafa te spelen.”

Zijn doel is om meer Grand Slams te winnen en kiest hiervoor zorgvuldig zijn toernooien uit:

“Wimbledon is nu mijn grootste doel, in de nabije toekomst, en de Amerikaanse hard court toernooien. Roland Garros tot op zekere hoogte ook, maar we zullen zien wat er zal gebeuren, ik voel hiervoor geen druk.”.

Dit houdt in dat Federer waarschijnlijk geen enkel voorbereidend toernooi zal spelen voor het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Vorig jaar reageerde zijn knie “erg vreemd” op het gravel. Hij wil echter geen risico’s nemen voor de rest van zijn seizoen en past dus alvast voor de toernooien van Istanboel en Rome.

koen

koen

MEER NIEUWS