Home » ATP » Federer maakt wederoptreden in Doha

Federer maakt wederoptreden in Doha

Federer maakt wederoptreden in Doha

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het is bijna zover: Roger Federer (ATP-5) maakt over iets meer dan een maand zijn comeback op het toernooi van Doha (Qatar, ATP 250). De Zwitser kwam door een knieblessure al meer dan een jaar niet meer in actie.

Federer, die vorig jaar ook twee operaties onderging, maakte het nieuws bekend op de Zwitserse televisiezender SRF. “Voor de eerste keer heb ik het gevoel dat mijn knie klaar is om toernooien te spelen”, klinkt het. “Je moet mentaal en fysiek klaar zijn om vijf wedstrijden te spelen op vijf dagen. Voor die reden, zal ik mijn comeback maken op het toernooi van Doha.”

De winnaar van twintig Grand Slams gaf verder ook al in een inkijk in hoe de rest van 2021 eruit zal zien. Na het toernooi in Qatar, dat op 8 maart start, wil hij nog graag een toernooi spelen, alvorens zich voor te bereiden op het gravelseizoen. “Daarna wil ik me focussen op Halle, Wimbledon en de Olympische Spelen”, aldus Federer. Een gouden medaille in het enkelspel is een van de weinige hiaten op het cv van de Zwitser.

Federer is alleszins niet van plan om te spelen om te spelen, hij heeft een duidelijk doel voor ogen: winnen. “Ik denk dat het een goed moment is om het opnieuw te proberen. Ik wil opnieuw proeven van grote overwinningen en daarom ben ik klaar om de moeilijke en lange weg te kiezen”, besluit de 39-jarige Federer.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws