Home » Geen categorie » Federer maakte goede start op ATP Finals

Federer maakte goede start op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) heeft Roger Federer (ATP-2) een uitstekende start genomen. Hij versloeg de Amerikaan Jack Sock (ATP-9) in straight sets. 

De Zwitser is op zoek naar zijn zevende titel op de ATP Finals en een sterke finish van een droomseizoen. In de eerste wedstrijd van de groepsfase maakte hij komaf met de Amerikaanse debutant Sock. Dit was meteen zijn vijftigste wedstrijdwinst van het seizoen. Een vroege break in de eerste set gaf Federer onmiddellijk een voordeel dat hij niet meer uit handen gaf. Ondanks het feit dat Sock zijn niveau terugvond, en bij wijlen stevig kon uitpakken, kon hij niet terugbreken.

In de tweede manche gaven beide heren elkaar niet veel toe. Een tiebreak was dan ook het logische gevolg. Hierin was Federer de sterkste en na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd had hij zijn eerste overwinning beet. Vanavond wordt de tweede wedstrijd van de dag gespeeld. Die gaat tussen Alexander Zverev (ATP-3) en Marin Cilic (ATP-5).

 

koen

koen

MEER NIEUWS