Home » Geen categorie » Federer maatje te groot voor Goffin in Basel

Federer maatje te groot voor Goffin in Basel

Federer maatje te groot voor Goffin in Basel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-28) is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen op het ATP-toernooi van Basel ($ 1 915 060). In de finale verloor hij van zijn jeugdidool Roger Federer (ATP-2) in twee sets.

Na vier zeges in een Challengertoernooi en twee ATP-eindoverwinningen ging Goffin in het Zwitserse Basel voor een zevende trofee dit seizoen. Maar Federer bleek niet onder de indruk, en speelde een bijna perfecte wedstrijd voor zijn thuispubliek.

In de eerste set wist Goffin maar één puntje te scoren op de opslag van de Zwitser, die zelf twee keer door de opslag van Goffin ging. In een mum van tijd stond het set 6-2 voor Federer, en moest Goffin proberen om de schade te beperken. In de tweede set kon de Luikenaar iets langer gelijke tred houden met de nummer twee van de wereld, maar uiteindelijk ging hij toch met 6-2 6-2 ten onder na 51 minuten.

Voor Federer is het de vijfde titel van dit jaar en zijn zesde eindoverwinning in Basel. Hij is ook nog steeds in de running voor de nummer één positie op het einde van dit jaar. Goffin mag terugblikken op een mooie week, en een schitterende tweede seizoenshelft met 43 overwinningen op 46 wedstrijden sinds Wimbledon.

Ondanks de nederlaag toch mooie herinneringen voor David Goffin

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws