Home » Roland Garros » Grand Slam » Federer moet het hoofd buigen voor oppermachtige Nadal

Federer moet het hoofd buigen voor oppermachtige Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De clash der titanen tussen Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) werd niet de spannende partij waar iedereen naar uitkeek op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De Spanjaard was duidelijker sterker in hun 39e confrontatie.

Op een natte en winderige court Philippe Chatrier hadden beide spelers het moeilijk met de omstandigheden. Toch haalden ze beiden een hoog niveau, maar op de beslissende momenten was Nadal net iets te sterk en zo haalde hij de set met 6-3 binnen. Federer kwam een break voor in de tweede set, maar moest zijn opslagspelletje meteen daarna inleveren. Nadal liet enkele schitterende punten zien en had op elke aanval van Federer een antwoord. De tweede set ging met 6-4 naar de Spanjaard.

In set drie leek de veer bij Federer gebroken, Nadal ging twee keer door de opslag van de Zwitser en pakte de derde set met 6-3 bij het tweede matchpunt. Voor Nadal is het de twaalfde keer dat hij in de finale staat op Roland Garros, hij won het toernooi al elf keer.

De tegenstander van Nadal in de finale is nog niet bekend. De partij tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Dominic Thiem (ATP-4) werd bij een 2-6, 6-3 en 1-3 stand in het voordeel van de Oostenrijker stilgelegd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden