Home » ATP » Federer neemt revanche tegen Djokovic, Nadal sluit jaar af als nummer één

Federer neemt revanche tegen Djokovic, Nadal sluit jaar af als nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de Londense O2 Arena heeft Roger Federer (ATP-3) zich geplaatst voor de halve finales. De Zwitser haalde het in twee sets van Novak Djokovic (ATP-2).

Op Wimbledon moest Federer nipt het hoofd buigen voor de Serviër, maar in Londen nam de Zwitser revanche. Federer ging al snel door de opslag van Djokovic en haalde de eerste set met 6-4 binnen. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, Federer werkte breakpunten weg en ging in het vijfde spelletje door de service van Djokovic. De Zwitser pakte de tweede set met 6-3 en plaatste zich zo voor de halve finale.

Door de nederlaag van Djokovic, die last leek te hebben aan de elleboog, sluit Nadal het jaar af als nummer één van de wereld. Eerder op donderdag zorgde Matteo Berrettini (ATP-8) voor de eerste Italiaanse overwinning ooit op de ATP Finals door Dominic Thiem (ATP-5) met 7-6 (3) en 6-3 te verslaan.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden