Home » Nieuws » Federer niet gemotiveerd: “Ik train momenteel niet”

Federer niet gemotiveerd: “Ik train momenteel niet”

Federer niet gemotiveerd: “Ik train momenteel niet”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een interview met GloboEsporte heeft Roger Federer gezegd dat hij nog niet terug begonnen is met trainen. “Er is volgens mij geen reden om dit nu al te doen.”

Het professionele tenniscircuit ligt nog een tijdje stil maar Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben ondertussen al de trainingen hervat. Hun Zwitserse collega Federer is echter nog niet in gang geschoten. Dit blijkt uit een video-interview met ex-tennisser Guga Kuerten voor GloboEsporte.

“Ik ben momenteel nog niet aan het trainen omdat ik, om eerlijk te zijn, nog geen reden zie om dit nu al te doen. Ik voel me fysiek nog goed en denk dat het nog heel lang gaat duren voordat we terug competitieve wedstrijden gaan spelen. Het is voor mij belangrijk om nu een goede rustpauze te nemen.”

TennisDirect

“Ik mis het tennis ook niet echt. Echter wanneer we bijna zullen terugkeren en als ik een doel zal hebben waarvoor ik kan trainen, zal ik super gemotiveerd zijn”, garandeert de Zwitser.

Leuke tijd met familie

“Sinds ik geopereerd werd in 2016, ben ik nog geen vijf weken op rij thuis geweest. De voorbije weken waren geweldig voor de hele familie. We hebben geluk dat we gezond zijn en dat het goed gaat met ons en onze vrienden. Soms worden we gek omdat we heel veel samen thuis zijn, maar dat is normaal.”

Liever geen toernooien voor gesloten deuren

Federer ziet het niet zitten om voor gesloten deuren te spelen: “Ik kan het me niet voorstellen om in een leeg stadion te spelen. Ik raad dit niet aan en hoop dat het nooit gebeurt. Het is duidelijk dat de mogelijkheid bestaat om zonder publiek te spelen maar ik hoop dat we kunnen wachten op het geschikte moment om terug te keren in de beste omstandigheden, zodat we tenminste voor een derde of de helft van het stadion kunnen spelen. Het zal voor mij heel moeilijk zijn om grote toernooien voor gesloten deuren te spelen”, besluit hij.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws