Home » Olympische Spelen » Federer: “Olympische Spelen super belangrijk”

Federer: “Olympische Spelen super belangrijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) ziet de Olympische Spelen in Rio De Janeiro als een van zijn belangrijkste doelen van dit seizoen. “Ik hou van de Olympische Spelen en vertegenwoordig graag Zwitserland”, zegt hij op de website van de ITF.

Momenteel zit Federer nog in de lappenmand maar hij bereidt zich al voor op de rest van het seizoen. Federer heeft nog één blinde vlek op zijn palmares en wil deze lacune opvullen: een gouden olympische medaille in het enkelspel.

Geen titel in vier eerdere deelnames

In het dubbelspel behaalde Federer samen met Stan Wawrinka wel goud in Peking in 2008 maar in het enkeltoernooi kon hij nog nooit triomferen. Bij zijn vorige vier deelnames aan de Olympische Spelen liep het steeds mis. In Sydney in 2000 greep hij net naast de bronzen medaille, in 2004 werd hij in de tweede ronde door Tomas Berdych (ATP-7) uitgeschakeld en in 2008 verloor hij van James Blake in de kwartfinale.

Op de vorige Olympische Spelen in Londen in 2012 moest de Zwitser tevreden zijn met een zilveren medaille. Toen was Andy Murray (ATP-2) in de finale te sterk, enkele weken nadat Federer Murray op hetzelfde tennisveld nog klopte in de Wimbledonfinale.

Eerste keer in Rio

De Zwitserse topper zou in het Braziliaanse Rio De Janeiro heel graag eindelijk een felbegeerde olympische gouden medaille binnenhalen. “Het is mijn eerste keer in Rio en ik ben daar heel opgewonden over. Voor mij zijn de Olympische Spelen uiteraard super belangrijk. Ik hou ervan om op de Olympische Spelen te tennissen en om Zwitserland te vertegenwoordigen. Rio zal heel speciaal zijn en verschillen van de vier vorige Olympische Spelen waaraan ik deelnam. Het is een van mijn grote hoofddoelen dit seizoen!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS