Home » Geen categorie » Federer onthult plannen voor Olympische Spelen in Tokio

Federer onthult plannen voor Olympische Spelen in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Bij de Olympische Spelen in Tokio in 2020 zal Roger Federer (ATP-2) bijna 40 zijn. Gevraagd naar zijn plannen voor Tokio had de Zwitser enkele interessante bemerkingen. 

De Swiss Maestro is momenteel in de vorm van zijn leven maar gezien zijn leeftijd is de pers altijd benieuwd hoe lang hij dit nog zal kunnen volhouden. Een journalist had interessante informatie voor de 36-jarige Zwitser: wil hij uitkomen voor Zwitserland in 2020, moet hij minstens twee keer deelnemen aan de Davis Cup tussen de twee Olympische Spelen door. De laatste keer dat Federer in de Davis Cup speelde was in 2015.

“Ik kende die regel niet, dus bedankt voor de informatie”, zei Federer.

Federer won zilver op de Spelen van 2012 en won goud samen met Stan Wawrinka in Peking in 2008. De gouden medaille in het enkelspel ontbreekt nog op zijn palmares.

“Ik ben nog niet officieel gestopt met de Davis Cup, maar het is altijd erg onzeker dat ik kan spelen in deze fase van mijn carrière. Weet je, ik heb de Spelen in Tokio niet als doel gezet. Het deed pijn niet aanwezig te zijn in Rio, maar het voelde aan de andere kant wel OK. Ik droeg de vlag twee keer. Ik won goud. Ik won zilver. Ik denk dat ik veel successen heb behaald op de Olympische Spelen. Ik denk niet zo ver vooruit.”

koen

koen

MEER NIEUWS