Home » Geen categorie » Federer opent ATP Finals, Goffin speelt maandag

Federer opent ATP Finals, Goffin speelt maandag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) gaan zondag van start. Roger Federer (ATP-2) krijgt de eer de openingswedstrijd te spelen. David Goffin (ATP-8) speelt maandagavond.

Federer, zesvoudig winnaar van de ATP Finals, opent de debatten tegen de debutant Jack Sock (ATP-9). De Amerikaan kon nog geen enkele set van de Zwitser winnen, maar is wel in goede doen. De tweede wedstrijd op zondag wordt deze tussen Alexander Zverev (ATP-3) en Marin Cilic (ATP-5). Zverev leidt in onderlinge ontmoetingen met 3-1.

Maandag zien we de Belgische nummer één in actie. Hij mag zich meteen opmaken voor een wedstrijd tegen de nummer één van de wereld, Rafael Nadal (ATP-1). Goffin speelt om 21 uur Belgische tijd. In de onderlinge ontmoetingen leidt Nadal met 2-0. Hun enige eerdere confrontaties vonden dit jaar plaats op gravel, de favoriete ondergrond van de Spanjaard. De andere wedstrijd op maandag gaat tussen Dominic Thiem (ATP-4) en Grigor Dimitrov (ATP-6). De Oostenrijker leidt met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen.

 

koen

koen

MEER NIEUWS