De Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) gaan zondag van start. Roger Federer (ATP-2) krijgt de eer de openingswedstrijd te spelen. David Goffin (ATP-8) speelt maandagavond.

Federer, zesvoudig winnaar van de ATP Finals, opent de debatten tegen de debutant Jack Sock (ATP-9). De Amerikaan kon nog geen enkele set van de Zwitser winnen, maar is wel in goede doen. De tweede wedstrijd op zondag wordt deze tussen Alexander Zverev (ATP-3) en Marin Cilic (ATP-5). Zverev leidt in onderlinge ontmoetingen met 3-1.

Maandag zien we de Belgische nummer één in actie. Hij mag zich meteen opmaken voor een wedstrijd tegen de nummer één van de wereld, Rafael Nadal (ATP-1). Goffin speelt om 21 uur Belgische tijd. In de onderlinge ontmoetingen leidt Nadal met 2-0. Hun enige eerdere confrontaties vonden dit jaar plaats op gravel, de favoriete ondergrond van de Spanjaard. De andere wedstrijd op maandag gaat tussen Dominic Thiem (ATP-4) en Grigor Dimitrov (ATP-6). De Oostenrijker leidt met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.