Home » ATP » Federer organiseert grootse veiling: “Hopen 1,7 miljoen euro op te halen”

Federer organiseert grootse veiling: “Hopen 1,7 miljoen euro op te halen”

Federer organiseert grootse veiling: “Hopen 1,7 miljoen euro op te halen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-8) gaat meer dan driehonderd memorabele rekwisieten uit zijn carrière veilen. Van T-shirts over rackets en schoenen.

Het gaat om memorabilia uit de hele rijkgevulde carrière van de Zwitser, al die jaren verzameld door hemzelf, zijn vrouw Mirka en familie.

Het gerenomeerde Britse veilinghuis Christie’s zal de veiling in goede banen leiden. “Alles samen zal de waarde oplopen tot 1,2 miljoen euro, maar we hopen rond de 1,7 miljoen euro op te halen”, vertelt Bertold Muller van Christie’s.

“De Roger Federer collectie is de meest belangrijke enkelvoudige eigenaarscollectie van sport memorabilia die ooit op de markt is verschenen. Federer is beginnen verzamelen in 2000. Met de hulp van zijn ouders en vrouw heeft hij alle materiaal twintig jaar lang veilig bewaard en gelabeld. Hij had altijd al het idee om hier op een bepaald moment iets goeds mee te doen. Dat moment is nu aangebroken.”

On- én offline

Op 23 juni zal er in Londen een eerste live veiling plaatsvinden met twintig lots uit de grandslamcarrière van de Zwitser. Op dezelfde dag start een online veiling met driehonderd lots.

Roland Garros 2009

Eén van de hoogtepunten van de veiling wordt het lot van Roland Garros 2009, toen Federer zijn career slam te pakken had. “Dit lot zal de volledige outfit bevatten die hij toen droeg, aan de schoenen kleeft zelfs nog gravel van toen”, klinkt Muller enthousiast.

Wie interesse heeft, zal naar schattig tussen de 60 000 en 80 000 euro op tafel mogen leggen.

(lees verder onder de video)

Goede doel

Vanzelfsprekend gaat de opbrengst van de veilingen niet naar de portemonnee van Federer zelf. De Zwitser zal het binnengehaalde bedrag integraal doorstorten naar Roger Federer Fonds, dat kinderen in Afrika en Zwitserland wil steunen met educatieve projecten.

Meer informatie over de grootse veiling vind je hier.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws