Home » Grand Slam » Wimbledon » Federer overklast tegenstander wederom op Wimbledon

Federer overklast tegenstander wederom op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nauwelijks stond hij op de baan of Roger Federer (ATP-3) kon zijn rackets alweer opbergen. 

In de vierde ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) stond Federer tegenover de 23-jarige Matteo Berrettini (ATP-20), het zeventiende reekshoofd. De Italiaan maakte indruk door in de derde ronde kuitenbijter Diego Schwartzman (ATP-24) na vijf felbevochten sets huiswaarts te sturen. Bovendien was het deze knaap die een einde maakte aan de carrière van Cyprioot en sympathiekeling Marcos Baghdatis (ATP-135).

Berrettini, opslagkanon, kwam gewapend met krachtige slagen maar Federer bleef onaantastbaar. Over de hele partij maakte hij slechts vijf ongedwongen fouten, tegen een jongen die per slot van rekening toch 14 lentes minder op de teller heeft staan. Na 74 minuten eenzijdig tennis stond de 6-1, 6-2, 6-2 eindstand op het bord.

De Zwitserse legende won bij deze zijn 350e grandslamwedstrijd, staat voor de 17e keer in de kwartfinale van Wimbledon en blijft op koers voor zijn negende titel op het Engelse gras.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden