Home » Grand Slam » Australian Open » Federer overtuigend naar halve finale

Federer overtuigend naar halve finale

Federer overtuigend naar halve finale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-17) heeft voor de dertiende keer de halve finales bereikt op de Australian Open. Hij klopte Mischa Zverev (ATP-50) in drie sets. 

Federer begon aan de wedstrijd met een ware tennis clinic tegen Mischa Zverev (ATP-50). De 35-jarige Zwitser stond in geen tijd op een 5-0 voorsprong. Zverev kon de eer redden door een game te pakken, maar daarna stond Federer er weer om de set uit te serveren. Na twintig minuten spelen stond het 6-1.

(null)

(null)


Een heel ander verhaal in de tweede set waar Zverev op een break voorsprong kwam. Federer zette de bordjes gelijk en tot 5-5 hielden beide heren elkaar in evenwicht. De Zwitser kon dan breaken op love en gemakkelijk de set uitserveren, 7-5.

In de derde set kon Federer in het vijfde game door de opslag van de Duitser gaan. In een felbevochten zevende game kon hij opnieuw de service nemen en mocht dan serveren voor de wedstrijd. De Zwitser haalde uiteindelijk de set, en zo ook de wedstrijd, binnen met een winner. Federer kende een goede dag en sloeg 65 winners (!) om de eindscore 6-1, 7-5 en 6-2 na anderhalf uur vast te leggen. (lees verder onder de foto)

Zwitserland naar de finale

Wie de titel zal winnen bij de mannen is nog koffiedik kijken. Van één zaak zijn we al zeker: er komt een Zwitser in de finale. Federer neemt het immers op tegen Stan Wawrinka (ATP-4) in de halve finale. Wawrinka kon relatief eenvoudig winnen van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) met 7-6(2), 6-4 en 6-3. Het staat 18-3 in het voordeel van Federer in de onderlinge ontmoetingen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws