Home » Geen categorie » Federer pakt derde Sunshine Double

Federer pakt derde Sunshine Double

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-6) heeft het ATP-toernooi van Miami (Verenigde Staten, $ 6 993 450) gewonnen. Hij slaagde er voor de derde keer in zijn carrière in om de unieke dubbel Indian Wells – Miami binnen te halen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

2017 is het jaar van Federer, na de Australian Open en Indian Wells schreef hij nu ook Miami bij op zijn palmares. Het was van 2006 geleden dat de Zwitser nog eens won in Miami. Federer en Rafael Nadal (ATP-7) stonden voor de derde keer dit jaar tegenover elkaar, en ook deze keer schoot de Zwitser het best uit de startblokken: de eerste set ging met 6-3 naar Federer.

In de tweede set serveerde Federer ijzersterk, hij had aan één break genoeg om Nadal met 6-4 opzij te zetten. De finale duurde 1 uur en 34 minuten. Federer was erg blij met zijn zege: “In 2004 startte het hier allebei voor ons, we hebben fantastische wedstrijden gespeeld tegen elkaar, ik ben blij dat we hier opnieuw staan. De droom gaat verder voor mij, het is geweldig om hier opnieuw te winnen.”

Voor Federer is het de 91e ATP-titel uit zijn carrière. Hij won dit jaar al 20 keer, enkel Evgeni Donskoy (ATP-81) kon de Zwitser verrassen in Dubai. Federer last nu een rustpauze in, en komt wellicht pas opnieuw in actie op Roland Garros.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS