Home » Davis Cup » Federer past dit jaar voor Davis Cup

Federer past dit jaar voor Davis Cup

Federer past dit jaar voor Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer sprak zich in Dubai uit over zijn toekomst in de Davis Cup. Vorig jaar won het Zwitserse team de Davis Cup, maar dit jaar laat Federer de landencompetitie links liggen. Het Zwitserse team voor de ontmoeting met België werd intussen bekend gemaakt.

De nummer twee van de wereld noemde het geen moeilijke beslissing: “Ik speel al zo lang, door vorig jaar te winnen kan ik eigenlijk eindelijk doen wat ik wil. Doorheen mijn carrière was de Davis Cup een grote last op mijn schouders, het heeft me veel problemen bezorgd tijdens mijn carrière.”

Vorig jaar speelden zowel Federer als Wawrinka voor Zwitserland, met als ultime bekroning de eindoverwinning voor Zwitserland in november 2014. “Davis Cup spelen deed ik vooral voor anderen, meer dan voor mezelf”, aldus Federer. “Als je niet speelt krijg je een schuldgevoel aangepraat door je federatie en door de ITF. Ik ben blij dat ik de Davis Cup van mijn lijstje kan schrappen”.

De Zwitser blikte ook kort vooruit naar het duel tegen België, dat van 6 tot 8 maart plaatsvindt in Luik: “Zwitserland is nu duidelijk niet langer de favoriet tegen België. Ik hoop wel dat Wawrinka gaat meespelen in de volgende ronde of in de barrages om ons in de Wereldgroep te houden.”

Intussen maakte kapitein Severin Lüthi zijn selectie bekend. Yann Marti (ATP-294), Adrien Bossel (ATP-324), Henri Laaksonen (ATP-344) en Michael Lammer (ATP-541) zullen de Zwitserse kleuren verdedigen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws