Home » ATP » Federer past voor ATP Cup, België krijgt nieuwe tegenstander

Federer past voor ATP Cup, België krijgt nieuwe tegenstander

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) zal begin volgend jaar niet deelnemen aan de ATP Cup in Australië. België loopt zo een duel met Zwitserland mis.

De ATP Cup vervangt de Hopman Cup op de kalender. Er doen 24 landen, verspreid over zes groepen, mee aan het toernooi dat tien dagen duurt. België was ingedeeld in Groep C, met Zwitserland en Groot-Brittannië. Federer heeft echter besloten om de ATP Cup aan zich voorbij te laten gaan: “Met pijn in het hart trek ik me terug uit de ATP Cup. Toen ik ervoor koos om deel te nemen, was dat een moeilijke beslissing omdat ik dan minder tijd kan doorbrengen met mijn familie. In overleg met mijn gezin en mijn team heb ik beslist om twee extra weken thuis door te brengen, dat zal mijn tennis en mijn gezinsleven ten goede komen”.

Stan Wawrinka (ATP-16) liet eerder al weten dat hij het nieuwe seizoen zal starten in Doha en dus komt Zwitserland niet langer in aanmerking voor deelname. België zal het opnemen tegen Groot-Brittannië en twee andere tegenstanders. Midden november weten we wie de opponenten van David Goffin (ATP-14) en co worden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS