Home » Geen categorie » Federer past voor Parijs met rugblessure

Federer past voor Parijs met rugblessure

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-2) laat verstek gaan voor het Masters 1 000-toernooi van Parijs-Bercy (Frankrijk, € 4 507 375). De Zwitser kampt met een kleine rugblessure en wil zich optimaal voorbereiden op de Nitto ATP Finals in Londen.

Federer schreef vandaag het ATP-toernooi van Basel op zijn naam door Juan Martin del Potro (ATP-19) te kloppen, maar liep daar wel een kleine rugblessure op. Om echter voldoende gerecupereerd te zijn voor de ATP Finals in Londen (van 12 tot en met 19 november) last de 36-jarige Zwitser een korte rustpauze in. Hij moet het prestigieuze Masterstoernooi van Parijs van komende week laten schieten. Daardoor is Nadal bijna zeker dat hij het seizoen als nummer één van de wereld afsluit. De Spanjaard moet nog maar één match winnen.

Het toernooi van Parijs kampt al met een resem afzeggingen. Eerder moesten ook onder anderen Andy Murray (ATP-3), Novak Djokovic (ATP-7), Stanislas Wawrinka (ATP-9), Milos Raonic (ATP-12), Kei Nishikori (ATP-16), Tomas Berdych (ATP-18) en Nick Kyrgios (ATP-20) passen.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS