Home » Grand Slam » Federer plaatst zich voor 69e keer voor de vierde ronde van een Grand Slam: “Ik hoop dat er nog een beetje meer tennis in me zit”

Federer plaatst zich voor 69e keer voor de vierde ronde van een Grand Slam: “Ik hoop dat er nog een beetje meer tennis in me zit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-8) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De Brit Cameron Norrie (ATP-34) maakte het de Zwitser wel knap lastig.

Federer liep in de partij 2-0 in sets uit (twee keer 6-4), maar Norrie gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. De Brit bleef aanklampen en trok de derde set met 7-5 naar zich toe. In set vier brak de Zwitser twee keer door de opslag van zijn tegenstander. Norrie brak één keer terug, te weinig om Federer van de zege te houden: 6-4.

“Het was een ongelofelijke strijd. Cam speelde geweldig en verdiende die derde set”, liet de Zwitser na afloop optekenen. “Ik voelde dat ik de hele partij een hoog niveau kon aanhouden en kan erg blij zijn met hoe ik heb gespeeld.”

Nieuwe mijlpalen

Het winnen van deze wedstrijd, die 2 uur en 35 minuten duurde, betekent voor Federer alweer enkele nieuwe mijlpalen: zijn 104e overwinning en achttiende tweede week op Wimbledon én zijn 69e vierde ronde op een grandslamtoernooi. “Fijn om te horen. Ik heb genoten van elke minuut in mijn carrière en hoop dat er nog een beetje meer tennis in me zit. Het is super om nog steeds te kunnen spelen en deze Wimbledon is erg speciaal aangezien het de laatste Grand Slam is voor ik 40 word. Alles is nu een bonus en we zullen zien hoe ver ik nog kan raken.”

In de vierde ronde wacht Federer de 26-jarige Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-27) die voor het eerst in zijn carrière in de vierde ronde van een Grand Slam staat. De twee speelden één keer eerder tegen elkaar, in 2019 op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Federer won toen in drie sets.

Hoogtepunten

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS