Home » Grand Slam » Australian Open » Federer redt zeven matchpunten en strijdt tegen Djokovic om finaleticket in Melbourne

Federer redt zeven matchpunten en strijdt tegen Djokovic om finaleticket in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) kroop door het oog van de naald tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-100). Novak Djokovic (ATP-2) wist zich zonder al te veel problemen te ontdoen van Milos Raonic (ATP-32) in de kwartfinale down under.

Federer ontsnapte in de vierde ronde al aan de uitschakeling in Melbourne, en ook tegen Sandgren moest de Zwitser tot het uiterste gaan. Federer keek tegen een 6-3, 2-6 en 2-6 achterstand aan en moest maar liefst zeven matchpunten redden in de vierde set. Beide spelers waren fysiek niet top, maar toch wist Federer nog met 7-6 (8) het laken naar zich toe te trekken. De veer leek wat gebroken bij Sandgren en Federer maakte het mirakel compleet door de vijfde set met 6-3 te winnen. “Ik weet niet hoe ik dat nog tot een goed einde heb weten te brengen, het geluk stond echt aan mijn zijde”, vertelde Federer na afloop.

Titelverdediger Djokovic kende dan weer minder moeite in zijn duel met de Canadees Raonic, die enkel in de derde set een vuist kon maken. De Serviër haalde het met 6-4, 6-3 en 7-6 (1) en mag zich opmaken voor een vijftigste confrontatie met Federer. Djokovic leidt met 26-23 in onderlinge duels.

Woensdag staan er nog twee kwartfinales op het programma: Rafael Nadal (ATP-1) strijdt tegen Dominic Thiem (ATP-5) en Alexander Zverev (ATP-7) kijkt Stan Wawrinka (ATP-15) in de ogen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS